Η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίαςΗ συνέχιση των μεταρρυθμίσεων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας, υπογράμμισε η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας (NBS) Γιοργκοβάνκα Ταμπάκοβιτς, στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε στην Ουάσινγκτον με στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σε ανακοίνωση της NBS επισημαίνεται ότι το ΔΝΤ επιβεβαίωσε εκ νέου ότι θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος της Σερβίας στην πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, καθώς και στο πλαίσιο του Εργαλείου Συντονισμού Πολιτικής (PCI – πρόκειται για πρόγραμμα του ΔΝΤ) που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018.

Η κ. Ταμπάκοβιτς είπε πως η μακροοικονομική σταθερότητα στη Σερβία έχει ισχυρή βάση, η οποία διαμορφώθηκε με την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τη λήψη μέτρων και τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων. Ο πληθωρισμός – είπε η κ. Ταμπάκοβιτς – είναι υπό έλεγχο (μέσος όρος 2%), τα δημόσια οικονομικά (μεγέθη) δεν παρεκκλίνουν της πορείας τους και η σερβική κυβέρνηση συμβάλλει με τη διάθεση κινήτρων στην επενδυτική αναπτυξιακή προοπτική. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει μειωθεί και για πέντε συνεχόμενα έτη καλύπτονταν πλήρως από τις άμεσες ξένες επενδύσεις, διασφαλίζοντας, παράλληλα, την καλή ποιότητα των μακροπρόθεσμων επενδύσεων στη χώρα, τόνισε η κ. Ταμπάκοβιτς.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 05:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει