Η συνθήκη για τα πυρηνικά που θέλουν να εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ έχει τα αδύναμα σημεία τηςΗ συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα, την οποία η Ουάσινγκτον δηλώνει ότι θέλει να εγκαταλείψει, έχει τα αδύναμα σημεία της, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν χαιρετίζει την, όπως τη χαρακτηρίζει, επικίνδυνη προσέγγιση των ΗΠΑ, οι οποίες συζητούν για αποχώρηση χωρίς να προτείνουν την αντικατάστασή της.

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι θα αναγκαστεί να απαντήσει καταλλήλως για να αποκαταστήσει την στρατιωτική ισορροπία με τις ΗΠΑ, αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υλοποιήσει την απειλή να εγκαταλείψει την συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα και αρχίσει να αναπτύσσει νέους πυραύλους.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να συζητήσει το θέμα αυτό αργότερα σήμερα στη Μόσχα με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι περιμένει από τον Μπόλτον να εξηγήσει την αμερικανική θέση.

«Βεβαίως υπάρχουν αδύναμα σημεία (στην συνθήκη), αλλά το να σκίσουμε την συμφωνία χωρίς σχέδια για ο,τιδήποτε καινούργιο αυτό είναι κάτι το οποίο δεν χαιρετίζουμε», δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 13:53

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει