Η Τασία Αθανασίου θα είναι η επόμενη πρέσβης της Ελλάδας στη ΜόσχαΗ κα Tασία Αθανασίου αποτελεί προσωπική επιλογή του Νίκου Κοτζιά, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ήταν διευθύντρια του γραφείου του. Σήμερα είναι πρέσβης της Ελλάδας στη Ρώμη.

Η Τασία Αθανασίου θα είναι η επόμενη πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, όπως επιβεβαίωσαν στο Sputnik δύο διπλωματικές πηγές.

«Είναι αλήθεια» υποστήριξαν, χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας όμως πως είναι άγνωστη η ακριβής ημερομηνία της συγκεκριμένης τοποθέτησης. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε ο νυν πρέσβης, Αντρέας Φρυγανάς, θα εγκαταλείψει τη Μόσχα και η κα Αθανασίου θα αφιχθεί», επισήμαναν.

Οι δύο διπλωματικές πηγές διαβεβαίωσαν, επιπλέον, ότι η Αθήνα εκτιμάει σημαντικά το έργο του κ. Φρυγανά και γι’ αυτόν τον λόγο, αναμένεται να μετατεθεί σε κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.

«Η υποψηφιότητα της κας Αθανασίου, όπως και του κ. Φρυγανά, ήταν προσωπική πρόταση του κ. Κοτζιά.

«Η υποψηφιότητά της, όπως και άλλων αλλαγών προσώπων, συζητήθηκαν σε σύσκεψη του υπουργείου, στις 3 Οκτωβρίου» πρόσθεσε αξιωματούχος της ελληνικής διπλωματίας.

Ο ίδιος πάντως, εκτίμησε ότι η αλλαγή προσώπου στην πρεσβεία της Μόσχας είναι «απίθανό» να συμβεί, πριν την ολοκλήρωση του έτους. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τη συνάντηση της μικτής επιτροπής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, αλλά και την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι συνήθως, η θητεία του Έλληνα πρέσβη διαρκεί τρία χρόνια. Ο κ. Φρυγανάς διορίστηκε ως πρέσβης στη Ρωσία τον Μάρτιο του 2016.

sputniknews.gr/


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018, 10:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει