Η Τεχεράνη συμπεριέλαβε στον κατάλογο των ένα αμερικανικό think tankΤο Ιράν πρόσθεσε στον μαύρο κατάλογό του το Ίδρυμα για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών, ένα think tank με έδρα τις ΗΠΑ, και τον διευθυντή του Μαρκ Ντούμποβιτς, κατηγορώντας τους ότι ευθύνονται για «την οικονομική τρομοκρατία» εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε αργά χθες το Σάββατο ότι το «αυτοαποκαλούμενο Ίδρυμα για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών (FDD) και ο διευθυντής του προστέθηκαν στον κατάλογο (των ατόμων και των οργανώσεων) εναντίον των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις» από το Ιράν.

Το FDD είχε εκφράσει έντονα τη διαφωνία του με τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν από την οποία οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν τον Μάιο του 2018, επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης.

«Το αμερικανικό ινστιτούτο με το ψευδές του όνομα» και ο Ντουμπόβιτς κατηγορούνται από το Ιράν ότι εμπλέκονται στη «σύλληψη, την επιβολή και την αύξηση των επιπτώσεων της οικονομικής τρομοκρατίας εναντίον του Ιράν» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στα αγγλικά στον ιστότοπο του υπουργείου.

Επίσης κατηγορούνται ότι «προσπάθησαν ενεργά να βλάψουν την ασφάλεια του ιρανικού λαού» σύμφωνα με το κείμενο, «κατασκευάζοντας και διαδίδοντας ψέματα» μέσω του lobbying και «εκστρατειών δυσφήμησης» εναντίον του Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019, 11:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει