Η Τουρκία άνοιξε το δρόμο για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019, 16:36

Tο τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως μετέδωσε μέσω twitter το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Με τον τρόπο αυτό ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Τρίπολη προς υποστήριξη των δυνάμεων Σαράτζ. 

Όπως μεταδίδει το Anadolu, το «Μνημόνιο Κατανόησης» επιδιώκει, «την παροχή βάσης για την ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης».

Επίσης προβλέπει, ενισχυμένη συνεργασία στην ανταλλαγή προσωπικού, υλικών, εξοπλισμού, συμβουλευτικών υπηρεσιών και εμπειρίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία εξειδικεύει στην τουρκική υποστήριξη για την εγκαθίδρυση μιας μονάδας άμεσης επέμβασης στην αστυνομία και το στρατό στη Λιβύη, καθώς και ενισχυμένη συνεργασία στις πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών και στην αμυντική βιομηχανία.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία ανάμεσα στον Ερντογάν και τον αλ – Σάρατζ έχουν χαρακτηρίσει «παράνομη» τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης όσο και ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός της χώρας, που τελεί υπό τις διαταγές του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Νωρίτερα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προβεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, «αν οι αδελφοί μας μάς το ζητήσουν». 

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019, 16:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει