Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η Τουρκία δημιουργεί μεγάλη ναυτική βάση στα κατεχόμεναΜία μεγάλη ναυτική βάση προτίθεται να δημιουργήσει η Τουρκία στα κατεχόμενα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak την Τρίτη. «Επειγόντως μεγάλη ναυτική βάση στο Νησί (Κύπρος)» τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έχει καταθέσει ήδη σχετικό αίτημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες.

Στόχος είναι τα τουρκικά πολεμικά πλοία να ελλιμενίζονται σε βάση που θα κτιστεί σε «κατάλληλο μέρος».«Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα έχουν ήδη στείλει τα πλοία τους στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρόσχημα του πολέμου στη Συρία. Η Τουρκία χρειάζεται επειγόντως ναυτική βάση στην περιοχή» υποστηρίζει η εφημερίδα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ότι η Άγκυρα έχει ναυτικές βάσεις στα δικά της εδάφη.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι «πρέπει να μεγαλώσει και το υφιστάμενο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Νησί».

Η εφημερίδα κάνει ακόμα λόγο για «απειλές ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Τουρκίας στην περιοχή» όπου υπάρχουν και οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, επικαλούμενη και τις «μονομερείς ενέργειες» της Λευκωσίας στα ενεργειακά με τις γεωτρήσεις στις δικές της ΑΟΖ.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018, 09:10

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει