Η υπερβολική ταχύτητα «πίσω» από το δυστύχημα στη Νέα Υόρκη

Το τρένο κινούνταν με 132 χλμ/ώρα – Γίνεται έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος

Με 132 χλμ/ώρα κινούταν το τρένο που εκτροχιάστηκε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο Μπρονξ, βόρεια του Μανχάταν, με αποτέλεσμα, τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Όπως όλα δείχνουν η υπερβολική ταχύτητα κρύβεται πίσω από τα αίτια του ατυχήματος, τη στιγμή που τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, 70 είναι εκείνοι που τραυματίστηκαν, εκ των οποίων κάποιοι βρίσκονται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής. Αδιευκρίνιστος παραμένει, πάντως, ο συνολικός αριθμός των επιβατών.

Το τρένο συνετρίβη περίπου στις 7:30 τοπική ώρα (11:30 GMT), σε μια στροφή με όριο ταχύτητας τα 50 χλμ/ώρα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) διερευνά το κατά πόσο η υψηλή ταχύτητα του τρένου οφείλεται σε μηχανική βλάβη ή σε ανθρώπινο λάθος.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του NTSB, Earl Weener, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ότι οι ερευνητές συνεχίζουν να μελετούν τα δεδομένα από δύο συσκευές εγγραφής-κάμερες που υπήρχαν στο σημείο της συντριβής, αλλά δεν μπορούν ακόμη να καθορίσουν τι προκάλεσε την αύξηση της ταχύτητας και κατ’ επέκταση το ατύχημα.

«Το γεγονός ότι το τρένο είχε αναπτύξει ταχύτητα τόσο μεγάλη πριν από τη στροφή, εγείρει τόσα πολλά ερωτήματα και αυτό είναι τρομακτικό», δήλωσε ο κ. Σούμερ, προσθέτοντας ότι τα σήματα της σιδηροδρομικής γραμμής φαινόταν ότι ήταν σε κατάσταση λειτουργίας κατά τη στιγμή του ατυχήματος.

Πηγή:Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει