Η Apple θα λανσάρει την υπηρεσία TV και τον Νοέμβριο με $9,99 τον μήναΗ Apple για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, αγοράζει περιεχόμενο κατά κόρον, αφού πρόκειται σύντομα να λανσάρει τη δική της, ανταγωνιστική προς το Netflix, συνδρομητική υπηρεσία streaming/ video on-demand.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Apple πρόκειται να λανσάρει την συνδρομητική υπηρεσία TV+ τον Νοέμβριο, και θα στοιχίζει $9,99 τον μήνα. Η υπηρεσία αποτελεί μέρος της μεγάλης προσπάθειας της Αμερικάνικης εταιρείας να φτάσει τα $50 δισεκατομμύρια σε έσοδα από το τμήμα υπηρεσιών της από τη νέα χρονιά. Λέγεται ότι η Apple έχει ήδη επενδύσει $6 δισεκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει δικό της αποκλειστικό περιεχόμενο όπως τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, και ξοδεύει πολλά χρήματα για να βγάλει πολλά χρήματα αν λάβουμε υπόψη μας τον παραπάνω στόχο.

Η εταιρεία φαίνεται πως βρίσκεται σε αναζήτηση νέων τρόπων παραγωγής εσόδων, αφού βλέπει τις πωλήσεις smartphones –και όχι μόνο των συσκευών iPhone αλλά ολόκληρης της βιομηχανίας- να μειώνονται διαρκώς εξαιτίας του κορεσμού της αγοράς αλλά και των αδύναμων οικονομιών σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη.

Η Apple βεβαίως γνωρίζει ότι εισέρχεται σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, που κυριαρχείται από το Netflix και την Amazon για την ώρα, αλλά μέσα στους επόμενους μήνες θα περιλαμβάνει και τις προτάσεις των Disney, AT&T και NBCUniversal (της Comcast).

Η Βρετανική εφημερίδα Financial Times υποστηρίζει ότι η Apple θέλει να «προλάβει» την υπηρεσία Disney+ και για αυτό υπάρχει περίπτωση το λανσάρισμα της συνδρομητικής υπηρεσίας TV+ να γίνει πριν τις 12 Νοεμβρίου. Το κόστος πάντως του Apple TV+ είναι υψηλότερο του ανταγωνισμού, οπότε η επιτυχία του θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες πέρα του κόστους. Η συνδρομητική υπηρεσία Disney+ θα στοιχίζει $6,99 τον μήνα, ενώ για να γίνει κάποιος συνδρομητής στο Netflix δεν χρειάζεται να δίνει περισσότερα από €7,99 τον μήνα. Το Amazon Prime Video επίσης στοιχίζει €5,99 τον μήνα (€2,99 για τους πρώτους έξι μήνες συνδρομής).

H Apple, αναφέρει επίσης το Bloomberg, φαίνεται να εξετάζει διάφορους τρόπους διάθεσης του περιεχομένου στην υπηρεσία της. Έτσι, για παράδειγμα ενδέχεται να παρέχει τα τρία πρώτα επεισόδια κάθε σειράς άμεσα, και τα υπόλοιπα να τα διαθέτει σε εβδομαδιαία βάση. Το Netflix παρέχει όλα τα επεισόδια των τηλεοπτικών σειρών του άμεσα, ενώ άλλες υπηρεσίες και κανάλια, ακολουθούν ένα περισσότερο παραδοσιακό μοντέλο, προβάλλοντας ένα επεισόδιο τη φορά σε εβδομαδιαία βάση. Η νέα συνδρομητική υπηρεσία της Apple σύμφωνα με αναφορές θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 150 χώρες όταν λανσαριστεί.

Πηγή: insomnia.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, 16:42

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει