Η Bentley θα καταργήσει σταδιακά τους κινητήρες βενζίνης


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 14:50

Ακόμα και οι premium εταιρείες, όπως η ακριβοθώρητη Bentley, η οποία διαθέτει στην γκάμα της 8κύλινδρα και 12κύλινδρα βενζινοκίνητα σύνολα, εισέρχονται στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Η βρετανική φίρμα έδωσε τα πρώτα στοιχεία του νέου αναπτυξιακού της πλάνου με την ονομασία «Beyond100», ανακοινώνοντας τη σταδιακή κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης σε βάθος δεκαετίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Bentley, το 2026 όλη η γκάμα της θα αποτελείται από plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Το 2030 κάθε μοντέλο που βγαίνει από το εργοστάσιο του Crewe θα είναι πλήρως ηλεκτρικό, με τη μάρκα να ηγείται της βιώσιμης πολυτελούς κινητικότητας.

Τα δύο πρώτα plug-in hybrid οχήματα θα τα δούμε την επόμενη χρονιά. Το 2023 κάθε μοντέλο θα προσφέρεται σε τουλάχιστον μία υβριδική έκδοση, ενώ το 2025 θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα ένα εντυπωσιακό πολυτελές EV αυτοκίνητο.

Παράλληλα, η Bentley θα αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις και θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μονάδας κατασκευής οχημάτων κατά 75% μέσα σε πέντε χρόνια από τώρα.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 14:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει