Η Disneyland στο Χονγκ Κονγκ κλείνει εκ νέου λόγω του COVID-19


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 21:49

Η Disneyland στο Χονγκ Κονγκ θα κλείσει εκ νέου από τις 15 Ιουλίου μετά από περίπου ένα μήνα λειτουργίας λόγω της αύξησης κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού. Ήταν το δεύτερο από τα 14 πάρκα της Disney σε όλο τον κόσμο που άνοιξε τις πύλες του μετά την έξαρση της πανδημίας της COVID-19, στις 18 Ιουνίου, μετά το άνοιγμα της Disneyland στη Σαγκάη στις 11 Μαΐου.

«Όπως απαιτήθηκε από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές υγείας στο πλαίσιο των προσπαθειών πρόληψης που καταβάλλονται σε ολόκληρο το Χονγκ Κονγκ, το πάρκο Disneyland θα κλείσει προσωρινά από τις 15 Ιουλίου» επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Disney στο Variety.

Τα ξενοδοχεία του θέρετρου «θα παραμείνουν ανοιχτά με προσαρμοσμένα επίπεδα εξυπηρέτησης» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα υγείας και ασφάλειας που αντικατοπτρίζουν τις οδηγίες των υγειονομικών και κυβερνητικών αρχών» όπως μέτρα κοινωνικής απόστασης και καλύτερος καθαρισμός.

Το κλείσιμο του θεματικού πάρκου στο Χονγκ Κονγκ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το άνοιγμα του Walt Disney World στη Φλόριντα. Ένα μεγάλο τμήμα του πάρκου που εδρεύει στο Ορλάντο άνοιξε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για τους επισκέπτες, παρά τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων στην πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπερνά κατά πολύ τα νέα κρούσματα στο Χονγκ Κονγκ.

Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα ανακοίνωσε 15.299 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Κυριακή. Στη Φλόριντα έχουν καταγραφεί έως τώρα 269.803 κρούσματα και 4.241 θάνατοι.

Αντίθετα, στο Χονγκ Κονγκ καταγράφηκαν 52 νέα κρούσματα κορωνοϊού τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Στην πόλη έχουν καταγραφεί 1.522 κρούσματα και οκτώ θάνατοι από τα τέλη Ιανουαρίου.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 21:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει