Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η Microsoft αποσύρει τους δέκτες FM από τα έξυπνα τηλέφωνα με Windows

Σε ένα πλήγμα για την προσπάθεια της βιομηχανίας του ραδιοφώνου ώστε να θεωρούνται στάνταρ τα FM στα κινητά τηλέφωνα, η Microsoft αφαίρεσε το δέκτη ραδιοφώνου ως βασικό χαρακτηριστικό από το τελευταίο μοντέλο της. Τα Windows Phone 8 έχουν αρχίσει αντ’ αυτού προώθηση της υπηρεσίας Pandora, η οποία προσφέρει στους αγοραστές κινητών μια έκδοση της εφαρμογής της χωρίς διαφημίσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Η Microsoft λέει ότι ο δέκτης FM είναι πλέον ένα “προαιρετικό εξάρτημα” στις προδιαγραφές του υλικού του τηλεφώνου των Windows, το οποίο επιτρέπει στους κατασκευαστές συσκευών κινητής τηλεφωνίας όπως η Nokia και η Huawei να αποφασίσουν αν πρέπει ή όχι να περιλαμβάνουν ραδιοφωνικό δέκτη. «Καμία από τις νέες συσκευές που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμεραδεν περιλαμβάνει δέκτη FM» επιβεβαιώνει μια εκπρόσωπος. Η εταιρεία αρνήθηκε να πει ποια ήταν τα κίνητρα της αλλαγής. Το κατάστημα τωνWindows Phone προσφέρει ακόμη εφαρμογές για να διευκολύνει όσουςέχουν το Windows Phone 7 και θέλουν να έχουν πρόσβαση στο ενσωματωμένο δέκτη. Αλλά επίσης προειδοποιεί τους χρήστες του τελευταίου μοντέλουότι η εφαρμογή δεν θα δουλέψει στη συσκευή τους.

Οι χρήστες του Microsoft Phone 8 εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε ραδιοφωνικές εκπομπές, αλλά θα πρέπει να συνδεθούν μέσω ίντερνετ για να το καταφέρουν. Το TuneIn έχει ενημερώσει τις εφαρμογές του ώστε να είναι συμβατές με το νέο μοντέλο, παρά το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό που προσφέρονταν στην προηγούμενη έκδοση και το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ της διαδικτυακής και της μετάδοσης μέσω FM, ώστε να πετύχουν καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να μειώσουν το κόστος των δεδομένων. Εν τω μεταξύ, η Clear Channel αναπτύσσει μια νέα έκδοση της εφαρμογής iheartradio.

Η απόφαση της Microsoft δεν είναι πιθανό να έχει μεγάλη επίδραση στην ακρόαση ραδιοφώνου, καθώς με βάση την comScore τα τηλέφωνα Windows αποτελούν μόλις το 3% της αγοράς έξυπνων τηλεφώνων – και οι περισσότεροι αυτή τη στιγμή έχουν τα 7άρια Windows Phone που περιλαμβάνουν FM στον στάνταρ εξοπλισμό. Η κίνηση της Microsoft έρχεται την ίδια στιγμή που η βιομηχανία ραδιοφώνου των ΗΠΑ έχει εξασφαλίσει μια συμφωνία με την Sprint FM για εγκατάσταση ραδιοφώνου FM σε τουλάχιστον 30 εκατομμύρια έξυπνα τηλέφωνα Android μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Πηγή – Radiofono.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει