Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η Tesco αποσύρει τσεχικό σαλάμι με κρέας αλόγου

Η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Tesco απέσυρε από τα ράφια των καταστημάτων της στην Τσεχία ένα σαλάμι που παρασκευάζεται στη χώρα αυτή, το οποίο διαπιστώθηκε έπειτα από ελέγχους ότι περιείχε κρέας αλόγου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στο σαλάμι Herkules (Χέρκουλες), το οποίο παρασκευάζεται από την τοπική εταιρεία επεξεργασίας τροφίμων Krahulik Masozavod Krahulci (Κράχουλικ Μασόζαβοντ Κράχουλτσι), εντοπίστηκε DNA από κρέας αλόγου σε ποσοστό περίπου 5%, το οποίο δεν αναφερόταν στην ετικέτα του προϊόντος, και αποσύρθηκε από όλα τα ράφια της Tesco στην Τσεχία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αλυσίδας Γίρι Μάρετσεκ.

Η Tesco πραγματοποίησε ελέγχους και σε άλλα πέντε προϊόντα κρέατος της ίδιας εταιρείας για ενδεχόμενη παρουσία DNA κρέατος αλόγου, αλλά τα τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά, προστίθεται στην ανακοίνωση της βρετανικής αλυσίδας.

Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα, όταν διαπιστώθηκε έπειτα από αναλύσεις που έγιναν στην Ιρλανδία ότι ορισμένα προϊόντα βοδινού περιείχαν αλογίσιο κρέας.

Η ίδια η Tesco απέσυρε εξάλλου από την αγορά στις 12 Μαρτίου τα κατεψυγμένα ρολά κιμά που παρασκευάζει, αφού διαπιστώθηκε ότι περιείχαν αλογίσιο κρέας σε ποσοστό 2 ως 5%.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει