Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Θέμα στη Liberation η έκρηξη βόμβας στο σπίτι Τσάκου (Video)

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Ήδη τα ξένα μέσα αναφέρονται στη βομβιστική επίθεση εναντίον του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου που έγινε την Τετάρτη στις 20.30 απέναντι από το Ηρώδειο όπου βρίσκεται το σπίτι του κου Τσάκου.

Η εφημερίδα χαρακτηριστικά αναφέρει ότι: «βόμβα εξερράγη κοντά στην Ακρόπολη της Αθήνας, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, με προφανή στόχο την κατοικία Έλληνα εφοπλιστή. Ελληνική εφημερίδα δέχτηκε τηλεφώνημα στις 20.10, όπου τους έγινε ανώνυμη προειδοποίηση για βόμβα που θα εκραγεί στις 20.30 μπροστά από το σπίτι του εφοπλιστή Τσάκου. Η βόμβα ήταν κρυμμένη σε σάκο μαύρο στην είσοδο του κτιρίου. Το κτίριο βρίσκεται μερικά εκατοντάδες μέτρα κάτω από την ακρόπολη, μια ζώνη πολύ τουριστική για την ελληνική πρωτεύουσα».

Το ρεπορτάζ της Liberation συνεχίζει: «Η εταιρεία του κου Τσάκου είναι μια από τις πιο σημαντικές εφοπλιστικές εταιρείες της Ελλάδος. Δεν γνωρίζουμε ποιό μέλος της οικογένειας ήταν στόχος. Ο Νίκος Τσάκος, 50 ετών, γιός του ιδρυτή της εταιρείας Παναγιώτη Τσάκου, ήταν μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, μιας εκ των τραπεζών που βρέθηκαν στον κυκλώνα της κρίσης που ταλανίζει το μεσογειακό νησί, και οικονομικά πολύ συνδεδεμένο με την Ελλάδα. Την Κυριακή εξερράγη και άλλη βόμβα στην Λεμεσό, έξω απο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου».

Σε τσάντα είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός

Έκρηξη σημειώθηκε στις 20.31 το βράδυ απέναντι από το Ηρώδειο κοντά στο σπίτι της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας Τσάκου, στη συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλλι και Προπυλαίων στην περιοχή της Ακροπόλεως.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός φαίνεται να είχε τοποθετηθεί μέσα σε τσάντα, έξω από τη βίλα του εφοπλιστή Τσάκου. Η έκρηξη ήταν μικρής έντασης, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί καθώς η αστυνομία είχε προλάβει να αποκλείσει το χώρο.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ έσπασαν τζάμια και σε διπλανά κτήρια. Μικρά τμήματα του εκρηκτικού μηχανισμού βρέθηκαν στην είσοδο της οικίας και ερευνούνται από τις Αρχές.

Για την τοποθέτηση βόμβας είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα από άγνωστο στις 20:10 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Ο άγνωστος έδωσε χρονικό περιθώριο είκοσι λεπτών και υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για φάρσα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να ερευνήσουν το χώρο.

Έκρηξη στη βίλα Τσάκου απέναντι από το Ηρώδειο… από CDemo83

Μπορεί επίσης να σας αρέσει