Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Θα αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν;

Την πεποίθηση ότι οι κατηγορίες εναντίον του Ντομινίκ Στρος Καν θα αποσυρθούν, εξέφρασε ο δικηγόρος της καμαριέρας η οποία κατηγορεί τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ για βιασμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times», ο Κένεθ Τόμσον, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό, έκανε την δήλωση αυτή μετά τον προγραμματισμό μιας νέας συνάντησης ανάμεσα στην κατηγορούσα αρχή και την πελάτισσά του, η οποία ορίστηκε για αύριο.

«Η δική μου ερμηνεία για την επιστολή» με την οποία ορίστηκε η συνάντηση «είναι ότι πρόκειται να ανακοινώσουν ότι είτε θέτουν στο αρχείο την υπόθεση, είτε αποσύρουν ορισμένες από τις κατηγορίες», είπε ο Τόμσον. «Αν δεν επρόκειτο να αποσύρουν τις κατηγορίες», πρόσθεσε, «δεν θα υπήρχε λόγος να συναντηθούν μαζί της. Απλώς θα πήγαιναν στο δικαστήριο την επομένη και θα έλεγαν “συνεχίζουμε την δίωξη”».

Ο Τόμσον δήλωσε επίσης ότι στη συνάντηση θα παραστούν ο ίδιος και η Ντιαλό. Αν οι κατηγορίες αποσυρθούν, ο Στρος-Καν, που είχε δηλώσει αθώος την 6η Ιουνίου κι αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης, θα είναι πλέον ελεύθερος να επιστρέψει στη Γαλλία.

Η σύλληψη του Στρος-Καν τον Μάιο μετά την καταγγελία της 32χρονης μετανάστριας ότι αποπειράθηκε να την βιάσει είχε προκαλέσει σοκ στη Γαλλία, όπου φερόταν ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία της χώρας αλλά και στο ΔΝΤ από την ηγεσία του οποίου παραιτήθηκε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει