Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Θα αργήσουν να πληρωθούν οι υπάλληλοι της βουλής

Τεράστια αναστάτωση προκάλεσε στους υπαλλήλους της Βουλής το ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη σήμερα από τον Προϊστάμενο Τμήματος του Λογιστηρίου Αθ. Παλληκάρης με το οποίο τους ανακοίνωσε ότι θα πληρωθούν με καθυστέρηση 6 ημερών!

Το e-mail του Αθ. Παλληκάρη αναφέρει: «Το Α δεκαπενθήμερο μηνός Απριλίου για τους μόνιμους υπαλλήλους της Βουλής και ο μισθός Μαρτίου για τους ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλους θα καταβληθεί Τετάρτη 03/04/2013, λόγω των αργιών του διατραπεζικού συστήματος (Πάσχα Καθολικών) στις 29-03-2013 και 01-03-2013».

Έως σήμερα, όταν η ημέρα πληρωμής συνέπιπτε με αργία, οι υπάλληλοι πληρώνονταν την προηγούμενη εργάσιμη – στην περίπτωσή μας θα έπρεπε να πληρωθούν την Παρασκευή, και θα πληρωθούν την Τετάρτη. Όμως πλέον η πληρωμή των μισθών στη Βουλή (και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα;) συνδέεται με το καθολικό εορτολόγιο! Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το φαινόμενο είχε να εμφανιστεί τουλάχιστον 10 χρόνια.

Στους διαδρόμους της Βουλής υπάρχουν πολλές μουρμούρες. Ορισμένοι αναρωτιούνται γιατί η πληρωμή τους συνδέεται με το Καθολικό εορτολόγιο και γιατί δεν δόθηκε εντολή να καταβληθεί η μισθοδοσία από τα υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής ή από τον ειδικό λογαριασμό της.

4b141cd07d59e4ef08c6c208be55ee7c.jpg

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει