Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Θα πεινάσουν στον Ειρηνικό από τις κλιματικές αλλαγές

Οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν σημαντικά την παραγωγή τροφίμων στην περιοχή του Ειρηνικού και ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της πείνας και του υποσιτισμού στην περιοχή, ανακοίνωσε η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB).

Έκθεση της ADB καλεί τα κράτη της περιοχής του Ειρηνικού να αυξήσουν την κατά τόπους παραγωγή τροφίμων, ειδικά των ανθεκτικών στο κλίμα καλλιεργειών όπως γλυκοπατάτα, κασσάβα, κολοκάσι και να χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες για τη βελτίωση των παραδοσιακών συστημάτων παραγωγής.

Η έκθεση με τίτλο «Ασφάλεια Τροφίμων και Κλιματική Αλλαγή στον Ειρηνικό: Επανεξέταση των Επιλογών», αναφέρει ότι η περιοχή του Ειρηνικού ήδη αντιμετωπίζει επιδείνωση της διάβρωσης των ακτών, πλημμύρες, ξηρασία και καταιγίδες ως αποτέλεσμα των κλιματικών αλλαγών.

«Η άνοδος της θερμοκρασίας και οι παλίρροιες που οφείλονται στις κλιματικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν τη μείωση των προμηθειών τροφίμων στην περιοχή του Ειρηνικού. Με περισσότερους από δέκα εκατομμύρια κατοίκους αναπτυσσόμενων χωρών στην περιοχή αυτή είναι μια απειλή που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε» αναφέρει ο συγγραφέας της έρευνας Μαχφουζουντίν Αχμεντ, οικονομολόγος στο τμήμα για τον Ειρηνικό της ADB.

Ο Αχμεντ είπε ότι θα πρέπει επίσης να αυξηθούν οι επενδύσεις στον τομέα της γεωργικής έρευνας και ανάπτυξης καθώς και της εκπαίδευσης.

Η ADB, η οποία εδρεύει στη Μανίλα, ανακοίνωσε ότι η αγροτική παραγωγή στην περιοχή του Ειρηνικού έχει παγώσει τα τελευταία 45 χρόνια παρά τον αυξανόμενο πληθυσμό στην περιοχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει