Θεσσαλονίκη: Ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο να «κλείσει» το κέντρο για τα ΙΧ

«Θέλουμε το αυτοκίνητο να μην είναι δυνάστης στην πόλη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης

Την πρόθεση της διοίκησης του δήμου να απαγορεύσει την κυκλοφορία των ΙΧ στο κέντρο της πόλης επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή τη συζήτηση για την αλλαγή του συστήματος στάθμευσης στο δήμο.

Ο ίδιος τόνισε ότι, «θέλουμε το αυτοκίνητο να μην είναι δυνάστης στην πόλη μας» και ανέφερε ένα περιστατικό, όταν οδηγός τον έβρισε, επειδή του έκανε παρατήρηση για παράνομο παρκάρισμα.

«Το κυκλοφοριακό πρόβλημα συνολικά είναι τερατώδες. Οι χώροι της πόλης δεν χωράνε τα ΙΧ που υπάρχουν. Έχουμε ένα και κουτσό μέσο μεταφοράς. Καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία. Με αυτή τη λογική, βρισκόμαστε σχεδόν σε αδιέξοδο» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «για να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, δεν αρκούν τα μέτρα που λαμβάνονται. Χρειάζεται άλλη κυκλοφοριακή συνείδηση των πολιτών, που δυστυχώς δεν υπάρχει».

«Δέχομαι ότι σε οποιονδήποτε κάνεις παρατήρηση για το πού παρκάρει, τα ακούς, λόγω και της δύσκολης κατάστασης. Εμένα τον ίδιο, μ’ εχουν βρίσει επειδή έκανα παρατήρηση σε κάποιον που σταμάτησε πάνω στη διάβαση», τόνισε.

Πηγή:Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει