Θετικά μηνύματα από την επίσκεψη του Σλοβένου προέδρου στο ΜαυροβούνιοΘετικά είναι τα μηνύματα από τη διήμερη, επίσημη επίσκεψη στο Μαυροβούνιο του προέδρου της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, που ολοκληρώνεται σήμερα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου. Ο κ. Πάχορ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, με τον οποίο συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και βελτίωσης των ήδη ικανοποιητικών -όπως επισήμαναν- διμερών σχέσεων.

Οι σχέσεις Σλοβενίας – Μαυροβουνίου βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και είναι εξαιρετικές, δήλωσε ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, καλωσορίζοντας τον κ. Πάχορ.

«Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να εξετάσουμε τα θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών, την ποιότητα των διμερών σχέσεων και, παράλληλα, να αναζητήσουμε τρόπους περαιτέρω βελτίωσης και ανάπτυξης τους. Μπορούμε να βελτιώσουμε την οικονομική συνεργασία και να ενθαρρύνουμε τις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» υπογράμμισε ο κ. Τζουκάνοβιτς. 

Οι δύο άνδρες τόνισαν πως το Μαυροβούνιο είναι «φάρος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και τηρεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του για τη σύγκλιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών με το αντίστοιχο των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Σλοβένος πρόεδρος επεσήμανε πως η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια είναι θέμα γεωπολιτικής σημασίας,  επισημαίνοντας ότι το Μαυροβούνιο αποτελεί «πρότυπο σταθερότητας και ευχάριστη, θετική έκπληξη σε ό,τι αφορά την πρόοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, 13:10

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει