Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορέςΆνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με την προσοχή στραμμένη στα οικονομικά αποτελέσματα εταιριών όπως η Roche, η AB Inbev και η LVMH, καθώς και στην πολυαναμενόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.

Η ΕΚΤ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της, με το βασικό ερώτημα να είναι εάν θα επιλέξει να το κάνει με μία μεμονωμένη κίνηση ή θα κατανείμει χρονικά τις ενέργειές της σε ένα διάστημα αρκετών μηνών. Η απόφαση αναμένεται στις 14:45 ώρα Ελλάδας ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι στις 15:30 ώρα Ελλάδας.

Η μετοχή της μεγαλύτερης στον κόσμο ζυθοποιίας Anheuser-Busch InBev κατέγραψε άνοδο 3,7% καθώς ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων τριμηνιαία κέρδη. Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche ενισχύθηκε κατά 1,1% καθώς αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις ετήσιες πωλήσεις της.

Στις 10:07 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,3%.

Οι μετοχές των εταιριών πολυτελείας βοήθησαν τον βασικό δείκτη του Παρισιού να ενισχυθεί κατά 0,7%. Οι μετοχές της LVMH Hermes και της Kering κατέγραψαν άνοδο μεταξύ 0,7% και 2,2%.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019, 11:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει