Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Θετική εξέλιξη για το Χιονοδρομικό Πηλίου

Κ. Καρτάλης: ” Το Χιονοδρομικό Πηλίου μπορεί επιτέλους να αδεοδοτηθεί από τον ΕΟΤ και να αναπτύξει τις προοπτικές του

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου συμπεριέλαβε στο τελικό σχέδιο νόμου που ανακοινώθηκε σήμερα στη Βουλή, διατάξεις που είχαν προταθεί από το Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης για την επίλυση των προβλημάτων αδειοδότησης που αντιμετωπίζουν σήμερα τα 18 χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

Με την 1η διάταξη δίνεται η δυνατότητα για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων που στερούνται σήμερα των αναγκαίων περιβαλλοντικών όρων. Αναγκαία προυπόθεση είναι να εκπονηθεί η σχετική περιβαλλοντική μελέτη. Με τη 2η διάταξη επιτρέπεται η τακτοποίηση των κατασκευών και εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε υφιστάμενα χιονοδρομικά κέντρα που περιλαμβάνονται στο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο Τουρισμού και σε περιοχές που έχουν αναγνωρισθεί από τον ΕΟΤ ως χιονοδρομικά κέντρα με την προυπόθεση ότι ανεγέρθηκαν ή εγκαταστάθηκαν από φορείς του Δημοσίου, των ΟΤΑ και από αθλητικούς και ορειβατικούς συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Οπως δήλωσε ο Κ. Καρτάλης “Με τις διατάξεις αυτές το Χιονοδρομικό Πηλίου – που ανεγέρθη από ορειβατικό σύλλογο – μπορεί επιτέλους να αδειοδοτηθεί από τον ΕΟΤ και να αναπτύξει τις προοπτικές του. Θα χρειαστεί να εφαρμοσθεί γρήγορα ο νόμος.” Τέλος τα πρόστιμα για τις κατασκευές σε χιονοδρομικά κέντρα που είναι αυθαίρετες διαμορφώνονται στο 10% του ενιαίου ειδικού προστίμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει