Θετικός στον κορωνοϊό Ιταλός γιατρός που βρέθηκε σε συνέδριο στην Ελλάδα


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020, 16:45

Ιταλός γιατρός που βρέθηκε σε συνέδριο δερματολογίας στην Ελλάδα, προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο λοιμώξεων στην Ιταλία.

Όπως αποκάλυψε η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο, Σοφία Ζαφειροπούλου, «ο γιατρός παρουσιάστηκε χθες στο νοσοκομείο λοιμώξεων, έγινε το τεστ και παρουσίασε θετικότητα στον ιό».

«Η κατάστασή του είναι πάρα πολύ καλή, αντιμετωπίζεται η θεραπευτική αγωγή ως πνευμονία. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι πρέπει να κάνουμε όλες τις εξετάσεις σε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του», σημείωσε η κ. Ζαφειροπούλου μιλώντας στο Real Fm και συνέχισε:

«Εύχομαι η πατρίδα μου να μην αντιμετωπίσει το δράμα που ζούμε. Το Μιλάνο ζει μία κατάσταση semi normal. Έχουμε κλείσει προληπτικά σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία, το Duomo, η Σκάλα του Μιλάνο, οτιδήποτε συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Μετά τις 6:00 το απόγευμα δεν έχουμε pub, δεν έχουμε μπαρ, κινηματογράφους αλλά είναι ανοικτά οι ταβέρνες, τα σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια».

Να σημειωθεί ότι στην γειτονική Ιταλία έχουν ανακοινωθεί επτά θάνατοι απο τον κορωνοϊό, ενώ τα κρούσματα, ανέρχονται στα 219.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020, 16:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει