Θύελλα αντιδράσεων για το βίντεο του Συνεδρίου ΥπογονιμότηταςΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021, 09:32

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το διαφημιστικό βίντεο για το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021». Το βίντεο χαρακτηρίστηκε σεξιστικό, γι’ αυτό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου πήρε την απόφαση να αποσύρει την αιγίδα από το Συνέδριο. Αντίστοιχα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος ανακοίνωσε μέσω twitter ότι και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας.

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί μια γυναίκα, η οποία αφοσιώνεται στις σπουδές και την καριέρα της και ξαφνικά φτάνει η μέρα των 41 γενεθλίων της. Σε αυτό το σημείο μια φωνή της λέει «και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα; Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα».

Η πρωταγωνίστρια του διαφημιστικού σποτ διερωτάται «τι έχω κάνει λάθος;» και η φωνή της απαντά «τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες».

Δείτε το βίντεο

 

«Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο. Οτιδήποτε θίγει την προσωπικότητα της γυναίκας και περιορίζει τον ρόλο της είναι αναχρονιστικό και απαράδεκτο. Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας», είναι το σχόλιο μέσω twitter του κ. Λιβάνιου:

 

 Οι αντιδράσεις των χρηστών στην ανακοίνωσή του, ποικίλουν. Πολλοί αναγνώστες μιλούν για αναχρονιστικά στερεότυπα και καταδικάζουν το βίντεο ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν πως θα έπρεπε να μας απασχολούν άλλα πράγματα όπως το δημογραφικό. Δείτε μερικά σχόλια χρηστών στο Twitter:

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021, 09:40

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει