Ιδιοκτήτες εστιατορίων διαμαρτύρονται στο Παρίσι λόγω του κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, 17:01

Ιδιοκτήτες εστιατορίων και εργαζόμενοι στάθηκαν σήμερα μπροστά από τα καταστήματά τους στο Παρίσι φορώντας μαύρα περιβραχιόνια και χτυπώντας μαγειρικά σκεύη, για να ζητήσουν από τη γαλλική κυβέρνηση να μην επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε χθες ότι η περιοχή του Παρισιού θα τεθεί σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού Covid-19 από την προσεχή Δευτέρα, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται.

Οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων φοβούνται για το ενδεχόμενο να κληθούν να κλείσουν εντελώς τα καταστήματά τους, ένα ενδεχόμενο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οριστικό «λουκέτο» των επιχειρήσεών τους. Τα μπαρ και τα εστιατόρια στη γαλλική πρωτεύουσα πρέπει να κλείνουν έως τις 22:00, βάσει των ισχυόντων μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για τις δουλειές μας, για τους μισθούς μας, για το μέλλον μας», είπε στο Reuters ο Αντρέα Βιντσέντζι, που διευθύνει το εστιατόριο La Ville de Provins στο βόρειο Παρίσι.

Ο βραβευθείς με δύο αστέρια Μισελέν σεφ Φιλίπ Ετσεμπέστ κάλεσε τους συναδέλφους του ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ να διαμαρτυρηθούν για το πιθανό κλείσιμο των καταστημάτων τους, προτείνοντάς τους να σταθούν έξω από αυτά σήμερα και να κάνουν θόρυβο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, 17:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει