Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ικανοποίηση Κασουλίδη για τη στάση Αβραμόπουλου

Με «ιδιαίτερη ικανοποίηση» χαιρέτησε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, την απάντηση που έδωσε ο Έλληνας ομόλογός του, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών «αποτελεί ακόμη μια εκδήλωση της αμέριστης και ανιδιοτελούς συμπαράστασης της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στον αγώνα μας για δίκαιη και διαρκή λύση του κυπριακού προβλήματος, η οποία να αποκαθιστά την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας» τονίζει ο Κύπριος υπουργός.

Απευθυνόμενος, δε, στον Τούρκο υπουργό, ο κ. Κασουλίδης σημειώνει ότι η κυπριακή κυβέρνηση επιθυμεί και επιδιώκει λύση του κυπριακού προβλήματος το συντομότερο δυνατό, μέσω διαπραγματεύσεων στη βάση και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, και στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

«Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου, περιλαμβανομένων και των υδρογονανθράκων, ανήκει στο μόνο κράτος στην Κύπρο, την Κυπριακή Δημοκρατία και το σύνολο του κυπριακού λαού» σημειώνει ο Κύπριος ΥΠΕΞ και ξεκαθαρίζει ότι με τη λύση του Κυπριακού, ο φυσικός πλούτος της Κύπρου, περιλαμβανομένων και των υδρογονανθράκων, θα παραμείνει «στην ιδιοκτησία του κυπριακού κράτους, όπως αυτό θα μετεξελιχθεί με τη λύση, και στον κυπριακό λαό, ο οποίος αποτελείται από τις δύο κοινότητες της Κύπρου, ενώ δεν περιλαμβάνει βεβαίως τους εποίκους». Η κυπριακή κυβέρνηση, δηλώνει ο κ. Κασουλίδης, «απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ιδέα και πρόταση για λύση δύο κρατών». Οι συμφωνίες του 1960, στις οποίες αναφέρεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, δημιούργησαν, επισημαίνει, ένα κράτος στην Κύπρο.

Πηγή – Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει