Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ικανοποίηση στην Ουάσινγκτον για επίτευξη συμφωνίας για την Κύπρο

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εκφράζει ικανοποίηση για τη συμφωνία που επετεύχθη την τελευταία στιγμή μεταξύ της Κύπρου και των διεθνών δανειστών προκειμένου να αποτραπεί η πτώχευση στο νησί, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να προστατευθούν οι ασφαλισμένοι καταθέτες και να κλείσουν οι προβληματικές τράπεζες.

«Από αυτή την άποψη, είναι σημαντική η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παρέχει μετρητά», προσθέτει το υπουργείο σε σημερινή ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πορείας όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας».

«Η συμφωνία για την Κύπρο προστατεύει τους ασφαλισμένους καταθέτες, κάτι που είναι σημαντικό», ενώ παράλληλα εξυγιαίνει τον κυπριακό τραπεζικό τομέα, προστίθεται στη σύντομη ανακοίνωση.

«Οι ΗΠΑ θεωρούν καθοριστικό να τεθούν οι βάσεις προκειμένου να επανέλθουν η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και η ανάπτυξη στην Κύπρο», αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο επισημαίνοντας ότι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη είναι σημαντική για τις ΗΠΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει