Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΙΚΑ: Ηλεκτρονική εφαρμογή πληροφόρησης για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Από σήμερα αναμένεται να λειτουργήσει η ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr), στην οποία με την καταχώρηση του Αριθμού Μητρώου (ΑΜΑ), οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πληροφορηθούν αν έχουν πρόβλημα με κάποιο στοιχείο (ΑΜΚΑ ή και ΑΦΜ) και ποιο στοιχείο θα πρέπει να πιστοποιηθεί.

Η εφαρμογή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί σε χρήση από το απόγευμα, αποσκοπεί στη διευκόλυνση των συνταξιούχων και την αποφυγή της ταλαιπωρία με την προσέλευσή τους στα Υποκαταστήματα, στα οποία τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας σύσκεψη, στην οποία εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να δοθεί μέσα στην εβδομάδα, αντίστοιχη εφαρμογή από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ, Α.Ε), για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων του Δημοσίου και άλλων Ταμείων.

Η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι συνταξιούχοι για την ταυτοποίηση ενός εκ των δύο στοιχείων (ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ) προκειμένου να μην ανασταλεί η σύνταξη μηνός Μαΐου, που χορηγείται στις 29/4/2013, ισχύει έως και την Παρασκευή 5/4/2013.

Πηγή – Ζougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει