Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

“Ιρλανδοί και Σκωτσέζοι μισθοφόροι στη μάχη με τους εξεγερμένους”

H κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε σήμερα ότι ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χρησιμοποιεί “Iρλανδούς και Σκοτσέζους μισθοφόρους” για να αντιμετωπίσει τις ταραχές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία.

“Οι Βρετανοί αντάρτες πλησιάζουν το Λίβερπουλ και εμπλέκονται σε μάχες με τις ταξιαρχίες του Κάμερον και μισθοφόρους από την Ιρλανδία και τη Σκοτία. Ο θεός είναι μεγάλος”, ανέφερε ο τίτλος της έκτακτης επικαιρότητας στο πρωινό πρόγραμμα της λιβυκής κρατικής τηλεόρασης.

Η Βρετανία παίρνει μέρος στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη εναντίον των δυνάμεων του ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, τον οποίο έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν ότι χρησιμοποιεί μισθοφόρους κυρίως από αφρικανικά κράτη για να πολεμήσει τους Λίβυους εξεγερμένους.

“Αυτές (οι ταραχές στη Βρετανία) δεν είναι διαμαρτυρίες που υποκινούνται από τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών”, δήλωσε ο παρουσιαστής της εκπομπής, σημειώνοντας την αντίθεση με την ξένη συνωμοσία στη Λιβύη, η οποία, σύμφωνα με την Τρίπολη, έχει στόχο να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Χθες Τετάρτη η λιβυκή κυβέρνηση ανταπέδωσε τη ρητορική της Δύσης στον Κάμερον ανακοινώνοντας ότι “έχει χάσει τη νομιμότητά του και πρέπει να αποχωρήσει”, φρασεολογία που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το Λονδίνο, η Ουάσινγκτον και το Παρίσι για να ζητήσουν από τον Καντάφι να αποχωρήσει από την εξουσία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει