Ισόβια στον αρχινονό της Κόζα Νόστρα για τις δολοφονίες των δικαστικών Φαλκόνε και Μπορσελίνο


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, 21:58

Οι δικαστές της Σικελίας αποφάνθηκαν ότι ο νέος αρχινονός της μαφίας της Κόζα Νόστρα, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ήταν από τους κύριους εντολοδότες των δολοφονιών των δικαστικών Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο, οι οποίες διαρπάχθηκαν το 1992.

Ο Μεσίνα Ντενάρο, 58 ετών, καταδικάστηκε για μια ακόμη φορά ερήμην σε ισόβια, αφού οι έρευνες απέδειξαν ότι συνεργάσθηκε στενά με τον τότε αρχινονό της μαφίας, Τοτό Ριίνα, στον σχεδιασμό της δολοφονίας των δυο εισαγγελέων, οι οποίοι θεωρούνταν σύμβολα του αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος στην Κάτω Ιταλία.

Ο νυν αρχηγός της μαφίας είναι φυγόδικος από το 1993 και έχει ήδη καταδικασθεί σε ισόβια για τις βομβιστικές ενέργειες που η μαφία της Σικελίας οργάνωσε, πριν από είκοσι επτά χρόνια, στο κέντρο της Φλωρεντίας, του Μιλάνου και στη Ρώμη.

«Παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλον συνεχώς η ιταλική αστυνομία και οι καραμπινιέροι, ο πανίσχυρος αυτός μαφιόζος παραμένει άφαντος. Η ισχύς του, πρέπει να βρίσκεται στο παρελθόν του, γεμάτο θανάτους, σε σειρά διαπραγματεύσεων και στα μυστικά, τα οποία του επιτρέπουν ακόμη να εκβιάζει» γράφει, χαρακτηριστικά, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, 21:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει