Ιταλία: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα λαθρέμπορων τσιγάρων


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 18:28

Χρήστος Μαζάνης 

Στην εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος που διακινούσε μέσω Ελλάδας λαθραία τσιγάρα προς την Ιταλία, εξάρθρωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι Αρχές της γειτονικής χώρας.

Οι έρευνες, που συντονίστηκαν από τη Διεύθυνση Kαταπολέμησης της Μαφίας (DIA) έδειξαν ότι η συγκεκριμένη εγκληματικής οργάνωση είχε στενές και σημαντικές επαφές με άτομα στην Ελλάδα.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν πειραματιστεί πολλές φορές με διαφορετικές διαδρομές για την εισαγωγή λαθραίου καπνού στην Ιταλίας ενώ παράλληλα είχαν βρει πολλούς τρόπους για την απόκρυψη του παράνομου φορτίου. Έκρυβαν τα τσιγάρα ακόμα και μέσα σε ειδικές πέτρες αλλά και σε μηχανήματα βιομηχανικού τύπου.

Όσον αφορά τα δρομολόγια, τα  λαθραία τα οποία  προέρχονταν  από την Ανατολική Ευρώπη, μεταφέρονταν  στην Ιταλία δια θαλάσσης , μέσω Ελληνικών λιμανιών σε φορτηγά και  ήταν κρυμμένα ανάμεσα σε διαρκώς μεταβαλλόμενα φορτία κάλυψης.

Τα λιμάνια προορισμού ήταν στο Μπάρι αλλά και στο Μπρίντιζι και στη συνέχεια η διακίνηση στη Νάπολι αλλά και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ,κατασχέθηκαν περισσότεροι από 30 τόνοι τσιγάρων ενώ συνελήφθησαν  10 άτομα. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης , Francesco Stanzione συνελήφθη στην Ελλάδα έπειτα από συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

Οι 10 εμπλεκόμενοι σύμφωνα με τις Ιταλικές Αρχές:

1) BASTONE Antonio

2) CONSTANTIN Badica

3) FRANCIOSI Franco

4) MANTALAU Chiru

5) MANZO Leopoldo

6) ORLANDI Sebastiano

7) PERDIKOURIS Petros

8) SAGLIANO Giuseppe

9) SARNELLI Emanuele

10) SETTEMBRINI Fabio

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση:

 

Διαβάστε επίσης:

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 18:33

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει