Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΙRON MAIDEN: Ενωτικές δηλώσεις του Dickinson για τους κατοίκους όλου του πλανήτη (Video)

Το Σάββατο 6 Αυγούστου, κατά την εμφάνιση των Iron Maiden στο O2 Arena του Λονδίνου και λίγο πριν το συγκρότημα παίξει το τραγούδι “Blood Brothers”, ο Bruce Dickinson μίλησε για τις εμπειρίες που αποκομίζει το συγκρότημα παίζοντας live σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, την επαφή των Maiden με τους κατά τόπους φίλους του συγκροτήματος αλλά και για τα όσα βλέπει να συμβαίνουν στον κόσμο στην εποχή που ζούμε.

«Υπάρχει κάτι (στη μουσική μας και στο μήνυμα μας) που ενώνει τους ανθρώπους και δεν έχει σημασία ούτε το χρώμα του δέρματός τους, ούτε η θρησκεία τους, ούτε το αν είναι άντρες ή γυναίκες ή κάτι ενδιάμεσο».

Με αφορμή την εμφάνιση του group στην Βόρειο Ιρλανδία, όπου υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια αιματηρή αντιπαράθεση Προτεσταντών και Καθολικών πρόσθεσε:

«Ήμασταν προχθές στο Belfast για live και ίσως ακούσατε όλες αυτές τις ανοησίες περί Προτεσταντών, Καθολικών και όλα αυτά. Και τότε εγώ είπα, λοιπόν κοιτάξτε, αυτός είναι ένας ασφαλής χώρος (εννοεί το metal και τους Maiden), αυτός είναι ο δικός μας χώρος, αυτό είναι το σπίτι των Maiden και όλοι είναι καλοδεχούμενοι, δεν γυρνάμε την πλάτη σε κανέναν ανεξαρτήτως του ποιος είναι. Εκτός ίσως και αν είναι…».

Μετά από μικρή παύση, συνέχισε την σκέψη του για να κατακεραυνώσει τον υπεύθυνο της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στην Νορβηγία, Anders Breivik, του οποίου οι στυγερές πράξεις στοίχησαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους – κυρίως νεαρά άτομα.

«Πριν από λίγο καιρό ήμασταν στο Oslo, όπου την πρόσφατη μαλακία, την φοβερή θηριωδία δεν την προκάλεσε ένας μουσουλμάνος, αλλά την προξένησε κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του χριστιανό – O ΜΑΛΑΚΑΣ (με έμφαση). Απίστευτο…».

Και για να ολοκληρώσει το ενωτικό μήνυμα των Iron Maiden προς όλους τους κατοίκους του πλανήτη, τους οποίους η μπάντα δεν διαχωρίζει σε χριστιανούς, ινδουιστές, μουσουλμάνους και εβραίους, έβαλε και τη γνωστή νότα του humor που τον χαρακτηρίζει, αναφερόμενος στην «θρησκεία» των Jedi…

Είπε σχετικά με τους διάσημους χαρακτήρες των ταινιών Star Wars, «μας αρέσουν οι Jedi και δεν υπάρχει τίποτα άσχημο σε αυτό, πρέπει να αναγνωριστoύν ως θρησκεία…» για να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα από το κοινό που είχε γεμίσει το χώρο της συναυλίας.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα παραπάνω.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει