Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

Με αφορμή τη σχετική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, για την αναγκαιότητα της επανασύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, χαρακτήρισε την εξέλιξη ως θετική μεν, καθυστερημένη δε.

Η πλήρης δήλωση του δημάρχου Πειραιά:

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Έστω και καθυστερημένα, τα κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται το τεράστιο λάθος της κατάργησης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο φέρει την υπογραφή του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Η ομολογία του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Χάρη Παμπούκη ότι η επανασύσταση του Υπουργείου αποτελεί καθολικό αίτημα, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά αναφορικά με τα κίνητρα που οδήγησαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην συγκεκριμένη απόφαση. Καταδεικνύει, δε, την αδυναμία των κυβερνώντων να αντιληφθούν τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Είναι προφανές, πως κάποιοι χρωστούν μια συγνώμη τόσο στον κόσμο της Ναυτιλίας, αφού προφανώς ξέχασαν ότι αποτελεί πηγή ζωής για την χώρα μας, όσο και στον Πειραϊκό λαό, που γι’ ακόμη μια φορά αγνοήθηκε επιδεικτικά από την κεντρική εξουσία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι ο κ. Παμπούκης, έδειξε με την σημερινή του παρέμβαση να συμμερίζεται τις ανησυχίες που είχα εκφράσει ο ίδιος, στην επιστολή που είχα στείλει στον Πρωθυπουργό την 21η Ιουνίου του 2011, μέσω της οποίας ζητούσα η έδρα του Υπουργείου Ανάπτυξης, στο οποίο εντάχθηκε και η Ναυτιλία, να μεταφερθεί στον Πειραιά».

Στο πλαίσιο αυτό, καλώ εκ νέου τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει στην άμεση επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, δείχνοντας στην πράξη πως διαθέτει το πολιτικό ανάστημα να αναγνωρίσει τα σφάλματά του και να τα διορθώσει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει