Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Κάντε υπομονή με την Ελλάδα»

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα «Τagesspiegel am Sonntag», καλεί τους συμπατριώτες της να είναι υπομονετικοί με την Ελλάδα.

«Αυτό που δεν έγινε επί χρόνια, δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μία νύχτα», τονίζει η κ. Μέρκελ, υπενθυμίζοντας πόσο δύσκολη ήταν η ανοικοδόμηση της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας μετά τη γερμανική ενοποίηση.

«Θυμηθείτε τη διαδικασία της γερμανικής ενοποίησης. Πόσο πολύς χρόνος χρειάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για να οικοδομήσουμε νέες διοικητικές δομές, να μοιραστούμε νέες γνώσεις και να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί», σημειώνει η Μέρκελ, πολίτης της πρώην Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Καλεί, εξάλλου, την ελληνική κυβέρνηση να μην υπαναχωρήσει στις προσπάθειές της για μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα γνωρίζει ότι η χορήγηση των δανείων εξαρτάται από την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της», υπογραμμίζει στη συνέντευξή της η Μέρκελ.

Σε ό,τι αφορά την επίλυση της κρίσης χρέους, η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ μίας μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

«Είναι απαραίτητη μία ευρύτερη συνεργασία. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι καθήκον μας να την επιτύχουμε», τόνισε και υπογράμμισε ότι «η Γερμανία δεν έχει πραγματικό μέλλον χωρίς την Ευρώπη», είπε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει