Κάποτε «δίδασκε ποδόσφαιρο»!Γιώργος Αρκουλής

Η στήλη διαθέτει σήμερα ένα  ντοκουμέντο: Το παραθέτω όπως (μου) ειπώθηκε χθες βράδυ, στο περιθώριο παρουσίασης λογοτεχνικού βιβλίου στον Πειραιά:

«Σταμάτησα το ποδόσφαιρο το 1964 σε ηλικία 19 ετών για να σπουδάσω. Σπούδασα, πήρα υποτροφία στο Κέϊμπριτζ, έγινα καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, όμως, η πιο χαρούμενη στιγμή που μου έχει μείνει στη μνήμη είναι η εξής: Μετά από κάποια προπόνηση, στο αποδυτήριο, μπήκα στο λουτρό  για να κάνω μπάνιο, όπως, άλλωστε,  όλοι οι παίκτες. Την στιγμή που σκουπιζόμουν, διαπίστωσα ότι ένας δημοσιογράφος είχε βρεθεί στον διάδρομο και έπαιρνε συνέντευξη από τον προπονητή μας, τον Ευάγγελο Χέλμη. Έστησα αυτί από την χαραμάδα της πόρτας που δεν ήταν εντελώς κλειστή και ακούω τον ρεπόρτερ να ρωτάει τον προπονητή: «Για τον Βαγενά ποια είναι η γνώμη σας;» Και ο Χέλμης με σίγουρη φωνή: «Διδάσκει ποδόσφαιρο». Αυτό που άκουσα, είναι ό,τι πολυτιμότερο μου έτυχε στα νεανικά μου χρόνια και το κρατάω στη μνήμη μου πάνω από μισό αιώνα».

Ήταν ο σπουδαίος ποιητής της γενιάς του’ 70 και πανεπιστημιακός Νάσος Βαγενάς, κεντρικός ομιλητής χθες στην Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Παύλος» του Πειραιά, όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του (συμπαίκτη του ως το 1964 και συνομηλίκου του) Πέτρου Κυρίμη. Ένα λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο «Κάποτε στον Πειραιά» (Εκδόσεις ‘Κλειδάριθμος’ 2019), με το οποίο θα ασχοληθώ σε προσεχές σημείωμα. Την εκδήλωση τίμησαν αρκετοί επίσημοι και πλήθος Πειραιωτών, οι οποίοι πιστεύω ότι μαγεύτηκαν από την τοποθέτηση του Βαγενά που διέθετε την σφραγίδα μιας εξαιρετικής κριτικής.   


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 01:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει