Κάτοικοι της Κρήτης πήγαν ζεστά φαγητά στη φρεγάτα «Λήμνος» σκορπώντας συγκίνηση


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 09:50

Συγκίνηση προκάλεσε η πρωτοβουλία ντόπιων στον Μύρτο στην Ιεράπετρα, όταν αντιλήφθηκαν ότι στα ανοιχτά βρίσκονταν οι φρεγάτες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Μάλιστα, ανάμεσά στις φρεγάτες βρισκόταν και η φρεγάτα «Λήμνος» η οποία πρωταγωνίστησε στο περιστατικό με το τουρκικό πλοίο Κεμάλ Ρέις.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, κάτοικοι και καταστηματάρχες μέσα σε δύο ώρες συγκέντρωσαν τεράστιες ποσότητες προμηθειών και ζεστού φαγητού. Στη συνέχεια, ιδιωτικά σκάφη, σε συνεννόηση με το Λιμενικό, τα μετέφεραν στις φρεγάτες προκαλώντας τη συγκίνηση των πληρωμάτων.

Όπως ανέφερε στο Open ο Νίκος Λαμπράκος, δύτης και ιδιοκτήτης σκάφους, οι εστιάτορες συγκέντρωσαν παστίτσια, μουσακάδες, γαύρους, πίτσες, καρπούζια, πεπόνια, μπάμιες, αναψυκτικά και νερά, προκειμένου να τα προσφέρουν στους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού. «Ήταν μια συγκινητική κινητοποίηση, είναι ότι αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους, είναι ότι αισθάνονται και ότι εμείς που είμαστε στη στεριά είμαστε μαζί τους. Συγκινήθηκαν οι άνθρωποι αυτοί, ξέρετε τι είναι να είσαι στο πέλαγος και να βλέπουν ξαφνικά σκάφη να τους πλησιάζουν; Είναι το ελάχιστο που είχαμε να κάνουμε στα παιδιά που είναι από τις 20 Ιουλίου μέσα στη θάλασσα. Τους ευχαριστούμε που στέκονται εκεί και να ξέρουν πως ό,τι χρειαστούν θα το έχουν» ανέφερε σχετικά.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 10:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει