Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Καθιστική διαμαρτυρία Κύπριων φοιτητών έξω από το γερμανικό Προξενείο στο Ηράκλειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γερμανικό Προξενείο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε από τους Κύπριους φοιτητές του Ηρακλείου με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο.
Η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων (Φ.Ε.Κ.) Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι τα όσα συνέβησαν μέχρι στιγμής στην κυπριακή οικονομία, μας επηρεάζουν όλους ανεξαιρέτως γι’ αυτό τον λόγο πραγματοποίησαν ειρηνικά εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Γερμανικό Προξενείο στην οδό Δικαιοσύνης 7 στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τη ΦΕΚ Ηρακλείου, η εκδήλωση ήταν «συμβολική για την συμπεριφορά που επέδειξαν Ευρωπαίοι εταίροι μας όπως η Γερμανία σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνάμε».
Ακόμη τονίζουν ότι, η καθιστική – βουβή εκδήλωση είχε στόχο «να δείξουμε σαν φοιτητές με τον τρόπο μας στην ΕΕ, πόσο σκληρή ήταν η στάση που κράτησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, απέναντί μας. Αυτή η στάση στην συμπεριφορά τους μόνο απογοητευτική μπορεί να χαρακτηριστεί αφού δεν ήταν αναμενόμενη στα όσα η ΕΕ αντιπροσωπεύει».
Επίσης, μιλούν για μια συμπεριφορά η οποία δεν ήταν στο πνεύμα αλληλεγγύης προς τη μικρή Κύπρο από τις μεγάλες χώρες μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Πηγή cretalive.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει