Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Και ακόμα είμαστε στα ληγμένα. Που να ξεκινήσουν τις κανονικές παρτίδες…

Ένωσαν τις φωνές τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Άρματος Πολιτών για να μεταφέρουν στα ώτα των αρμοδίων το τραγικό συμβάν της ολικής κώφωσης που υπέστη ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, μετά από ρίψη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης, την οποία εκτόξευσε εναντίον του άντρας της διμοιρίας των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της πόλης.

Με επίκαιρη ερώτησή τους στη Βουλή, οι αρχηγοί των δύο κομμάτων, Γιάννης Δημαράς και Αλέξης Τσίπρας ζητάνε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, την απόδοση ευθυνών για την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου, που έγινε στις 15 Ιουνίου του 2011 την ώρα που εκείνος κάλυπτε δημοσιογραφικά την πορεία στην πλατεία Συντάγματος. Οι δύο άντρες κάνουν λόγο για ανελέητη και αυθαίρετη αστυνομική βία τις μέρες εκείνες, η οποία επέφερε – όπως καταγγέλλουν – περιστατικά σοβαρών τραυματισμών.

«…Από την ημέρα εκείνη μέχρι και σήμερα, ο Μανώλης Κυπραίος και η οικογένειά του ζουν του δικό τους Γολγοθά, με τακτικές ιατρικές εξετάσεις που έχουν ως οριστικό πόρισμα την ολική κώφωση και την αστάθεια κατά τη στάση και τη βάδισή του, ενώ τεράστιες επιπτώσεις και στον τομέα της ψυχοσύνθεσής του. Στις 10/08/2011 υποβλήθηκε σε λεπτή και πολύωρη χειρουργική επέμβαση εμφύτευσης τεχνητού κοχλία – της οποίας τα αποτελέσματα είναι νωρίς ακόμα να εκτιμηθούν – προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του. Η σημερινή του κατάσταση δεν του επιτρέπει σε καμιά περίπτωση στην άσκηση των επαγγελματικών του καθηκόντων, κάτι που επηρεάζει καταλυτικά την ατομική του επιβίωση» επισημαίνουν οι δύο αρχηγοί».

Ρωτάνε επίσης τον υπουργό «αν μετά από το συγκεκριμένο συμβάν πρόκειται να υπάρξει αναθεώρηση της πρακτικής των αστυνομικών αρχών της χρήσης χειροβομβίδων κρότου-λάμψης εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών».

Και ακόμα είμαστε στα ληγμένα. Που να ξεκινήσουν τα όργανα της τάξης να χρησιμοποιούν τις κανονικές παρτίδες, θα μας κουφάνουν όλους!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει