Καλλιτέχνης θα κάνει σεξ κάθε μέρα για ένα χρόνο ως… έργο τέχνης!

Και ενώ όλοι θεώρησαν ότι… “τα είδαν όλα” στην τέχνη, ο Ρώσος καλλιτέχνης Mischa Badasyan αποφάσισε να φτιάξει ένα… γεμάτο ηδονή έργο τέχνης.

Ο Mischa Badasyan είναι 26 ετών και όπως ο ίδιος παραδέχεται δεν τον καλύπτει πλέον η συνεύρεση με άντρες στο διαδίκτυο όπως το Grindr και ιστοσελίδες όπως το GayRomeo.

Έτσι ο καλλιτέχνης αποφάσισε να κάνει την απογοήτευση του τέχνη και το έργο του θα είναι να κάνει σεξ με έναν άνδρα κάθε μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο και να το καταγράφει. Με τίτλο «Save the Date» (Κρατήστε την ημερομηνία), το έργο του θα εξερευνήσει την μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου που βρίσκει εύκολες και γρήγορες σεξουαλικές συνευρέσεις μέσα από sites και applications.

Ο καλλιτέχνης δήλωσε στην εφημερίδα Huffington Post, ότι εμπνέεται από την θεωρία του Γάλλου φιλόσοφου, Marc Auge, ειδικά από την «θεωρία της σύγχρονης κουλτούρας του μη-τόπου».

Οι μη-τόποι, σύμφωνα με τον φιλόσοφο είναι τα σουπερμάρκετς, τα malls, τα αεροδρόμια αλλά και άλλα μεγάλα μέρη όπου οι άνθρωποι χάνουν την αίσθηση της ταυτότητας. Το ίδιο συμβαίνει και στους ιστότοπους. Και αυτό δημιουργεί μοναξιά.

Ο καλλιτέχνης σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλους αυτούς τους ιστότοπους για να βρίσκει νέους άνδρες για να κάνει μαζί τους σεξ. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει εμπνευστεί από την Γαλλίδα καλλιτέχνιδα Sophie Calle, που έχει κάνει παρόμοιες δράσεις με καταγραφές της σεξουαλικής πράξης.

Εκτός από τα sites όμως, ο καλλιτέχνης έκανε ήδη εξετάσεις για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και βρήκε σπόνσορα για τα εκατοντάδες προφυλακτικά που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει, γνωστή εταιρεία προφυλακτικών.

«Δεν θα αποκαλύψω φυσικά στους άνδρες αυτούς με τους οποίους θα βρεθώ ότι πρόκειται για καλλιτεχνικό πρότζεκτ γιατί πιθανώς να αρχίσουν να φέρονται αλλιώς όταν μάθουν ότι… το κάνουν για την τέχνη» δηλώνει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει