Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κανονικά η καταβολή των συντάξεων ΙΚΑ

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων, διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αδυναμία του ιδρύματος να καταβάλει συντάξεις και επιδόματα εορτών.

Την ίδια διαβεβαίωση έδωσε με δηλώσεις του και ο διοικητής του Ταμείου Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), Γεράσιμος Βουδούρης.

Μιλώντας, χθες, σε τηλεοπτικό σταθμό η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα, υποστήριξε, ότι «αν η 6η δόση δεν εκταμιευτεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα υπάρξει πρόβλημα για τα Ταμεία», προσθέτοντας πως «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια».

Τα προβλήματα ρευστότητας στα Ταμεία δημιουργούνται εξαιτίας της μείωσης των εισφορών, λόγω της ύφεσης και της αύξησης της ανεργίας. Για τον λόγο αυτό μόνο για τα 2011, έχουν εγκριθεί επιχορηγήσεις προς τα Ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι διοικήσεις των Ταμείων, σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα, με αξιοποίηση των τίτλων του Δημοσίου που κατέχουν και εσωτερικό δανεισμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει