Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Καρατζαφέρης: Αυτό ήταν το σχέδιο Καραμανλή-Πούτιν

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ράδιο 9 έδωσε σήμερα ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όπου αναφέρθηκε στσο σχέδιο του Κώστα Καραμανλή για την συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας και την πρόταση Πούτιν για την οικονομική διάσωση της χώρα μας!

«Είχα πει και είχα αναφέρει σε προηγούμενη συνέντευξη μας όλα αυτά τα οποία αποκαλύφτηκαν από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αναφορικά με την πρόταση χρηματοδότησης μας από την Ρωσία με ευνοϊκότατους όρους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Και εξήγησε: «Η Ρωσία είχε ένα “πακέτο” ενισχύσεως της Ελλάδας, το οποίο όμως περιλάμβανε και την ανάληψη κάποιων πρωτοβουλιών εκ μέρους της χώρας μας.

Αυτές όμως οι πρωτοβουλίες, είναι απαγορευτικές για την Αμερική. Ως εκ τούτου, λοιπόν, όταν απαγόρευσαν αυτές, η Ρωσία δεν είχε κανένα πλέον λόγο να τρέξει με το “πορτοφόλι’ και να βοηθήσει την Ελλάδα».

Η κ. Καρατζαφέρης εξήγησε ότι «η Ελλάδα είχε συμφωνήσει με τον κ. Καραμανλή, ο οποίος έκανε και κάποια σωστά πράγματα, – δεν θέλω να είμαι ισοπεδωτικός, δε είναι για “πέταμα” ο κ. Καραμανλής-. Μπορεί να έκανε ορισμένα, ή πολλά λάθη αλλά δεν είναι για “πέταμα”. Είχε συμφωνήσει να αγοράσουμε άρματα μάχης από την Ρωσία, γεγονός που δημιουργούσε νέες συνθήκες στις σχέσεις των δύο κρατών. Θα έπαιρναν και το εργοστάσιο της ΕΒΟ. Όμως, Ρωσικά άρματα στην Ελλάδα δεν θέλουν οι Αμερικανοί.

Από την στιγμή που “χάλασε” ο ενεργειακός άξονας Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολή, ο Ρώσος τραβήχτηκε πίσω. Έγινε και ακόμη χειρότερο γιατί πήγε και έφτιαξε σχέσεις με την Τουρκία. Υπάρχει τώρα ένα περιθώριο, αλλά χρειάζονται σοβαρές και υπεύθυνες κινήσεις τις οποίες όμως δεν βλέπω. Στην αξιολόγηση των αρμάτων από τον κ. Βενιζέλο, η Ρωσία κατατάσσεται 26η από συνολικά 27 υποψήφιους. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αυτή δεν μπαίνει στο παιχνίδι».

Και κατέληξε: «Αν η Ελλάδα θέλει να περάσει τις δύο επόμενες δεκαετίες «αλώβητη», πρέπει η Ρωσία να μπει στο παιχνίδι. Εάν αυτό δεν γίνει, το κακό πρόσωπο του κ. Ερντογάν το οποίο βλέπουμε τώρα, θα γίνει πολύ πιο επιθετικό από ότι του Ετσεβίτ στο παρελθόν».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει