Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Καρατζαφέρης προς Σαμαρά: Πρέπει να υπογράψεις άμεσα

Την πρόθεσή του να συνεισφέρει στην προσπάθεια της χώρας μας να λάβει την έκτη δόση, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι. Ο ίδιος δήλωσε στον Real FM πως εάν δεν υπάρξουν οι υπογραφές που ζητούν οι ξένοι, τότε δεν θα υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν την 1η και 15η του μηνός οι μισθοί και οι συντάξεις.

“Θα με κυνηγά εμένα όλη Ελλάδα; H πρώτη δηλαδή μεγάλη μου πατριωτική πράξη θα είναι να στερήσω μισθούς και συντάξεις από τον ελληνικό λαό;”, αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης.

O κ.Καρατζαφέρης προτίθεται να δημοσιεύσει στο κομματικό έντυπο επιστολή προς τον ελληνικό λαό με την οποία θα εξηγεί τις θέσεις του, υπέρ της λήψης της 6ης δόσης, η οποία προϋποθέτει τις δεσμεύσεις που ζητούν οι ξένοι.

Στη συνέχεια θα κοινοποιήσει αυτή την επιστολή στους πιστωτές της χώρας, ώστε να εκληφθεί ως δέσμευση από την πλευρά του ΛΑΟΣ. Όπως είπε, θα ζητήσει και την δέσμευση των πιστωτών μας, προκειμένου να μην “υπάρχει αθέτηση των συμφωνηθέντων”.

Υποστήριξε ότι η τρόικα με τις πιέσεις που ασκεί στη χώρα μας, “θα φέρει σε 4 μήνες την αριστερά στην κυβέρνηση” και είπε ότι στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας την Κυριακή τους ανέφερε ότι “θα γίνουμε η Κούβα της Μεσογείου”, ζητώντας τους “να είναι πιο συγκρατημένοι”.

Όπως δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση και “ή κάνουμε ότι έχουμε συμφωνήσει, ή πτωχεύουμε και οδηγούμαστε σε διεθνή απομόνωση”. Προειδοποίησε ότι εάν δεν πληρωθεί το ομόλογο ύψους 2 δισ. ευρώ που λήγει στις 16 Δεκεμβρίου “τότε πτωχεύουμε και μετά έρχεται το χάος”.

Τέλος εκτίμησε ότι η ημερομηνία των εκλογών “πηγαίνει λίγο πιο πίσω” γιατί, όπως είπε, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει