Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κατάσχεση μαμούθ από τους Ιταλούς 24 τόνων μυδιών από την ΗγουμενίτσαΧρήστος Μαζάνης 

Συνολικά 24 τόνους μυδιών που μεταφέρονταν από την Ηγουμενίτσα κατέσχεσε η Ιταλική Ακτοφυλακή στο λιμάνι του Μπρίντεζι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Ιταλικές Αρχές, το εμπόρευμα ήταν φορτωμένο σε ένα φορτηγό με Έλληνα οδηγό, ενώ η εταιρεία εξαγωγής εδρεύει στη Βουλγαρία.

Οι Ιταλοί, κατά τον έλεγχο στο φορτίο, διαπίστωσαν πως τα συνοδευόμενα έγγραφα δεν είχαν καμία σχέση με το εμπόρευμα. Δηλαδή άλλα έγραφαν ότι μεταφέρει το φορτηγό και άλλο ήταν το εμπόρευμα. Αυτό, σύμφωνα με τους Ιταλούς, σημαίνει πως οι επιτήδειοι ήθελαν να περάσουν αυτήν την ποσότητα στη χώρα, προκειμένου να διακινηθεί στη μαύρη αγορά. Παράλληλα, όπως τονίζουν τα μύδια πωλούνται πολύ ακριβά σε ιταλικά εστιατόρια.

Ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του ιταλικού νόμου, ενώ οι έρευνες στρέφονται και προς την εταιρεία στη Βουλγαρία.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ιταλοί ξετρυπώνουν παράνομα φορτία θαλασσινών από την Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό, τα τελευταία δύο χρόνια, η Καμόρα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην διακίνηση ψαριού, αφού ελέγχει μεγάλο μέρος των εισαγωγών στη Νάπολι.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, 18:04

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει