Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κατά του μνημονίου τάσσονται οι πολίτες

Η συντριπτική πλειονότητα (81,4%) πιστεύει ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και το μνημόνιο δεν προσφέρουν εγγύηση για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά κατά του μνημονίου που τις επιτάσσει τάσσονται οι Έλληνες, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση μετά το καλοκαίρι που διενήργησε η Κάπα research για λογαριασμό για λογαριασμό της εφημερίδας Tο Βήμα της Κυριακής.

Τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένουν πάντως σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα:

Στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,2%, η ΝΔ 21,8%, το ΚΚΕ 7,3% , ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,3%, η ΔΗΣΥ2,2% και το Άρμα Πολιτών 2,1%. «Άλλο κόμμα» δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 30,8%.

Το 56,2% επιθυμεί να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία, ενώ το 41,9% πιστεύει ότι η χώρα έχει ανάγκη σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Ταυτόχρονα, η συντριπτική πλειονότητα (81,4%) δείχνει να πιστεύει ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και το μνημόνιο δεν προσφέρουν εγγύηση για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει