Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Καταγγελία για προώθηση “πράσινων” δασκάλων

Επώνυμη καταγγελία για ευνοϊκότερη μεταχείριση συνδικαλιστών και κομματικών παραγόντων που συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κάνει αναγνώστης του tvxs

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωάννης Νομικούδης, δάσκαλος από τη Θεσσαλονίκη ήταν ένας από τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών, “πιστεύοντας”, όπως υποστηρίζει, “ότι έχω τα προσόντα και τις ικανότητες να διευθύνουν μια σχολική μονάδα, με τον τρόπο που ορίζεται στο σχέδιο νόμου για την Aναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών διοίκησης της εκπαίδευσης”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε επιστολή του στο tvxs “δυστυχώς, η πρώτη πραγματικά σοβαρή προσπάθεια της πολιτείας για αντικειμενικότητα και διαφάνεια στο χώρο της Εκπαίδευσης καταστρατηγήθηκε και ματαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά το στάδιο της εφαρμογής της. Όπως προκύπτει από εκατοντάδες διαμαρτυρίες, καταγγελίες και ενστάσεις, στα Συμβούλια Επιλογής των μεγαλύτερων πόλεων, ανατράπηκε η σειρά κατάταξης μετά τη συνέντευξη, προς όφελος συγκεκριμένων συνδικαλιστών και κομματικών υποψηφίων”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νομικουδάκης μάλιστα, κατέθεσε ένσταση προς το Συμβούλιο επιλογής. Στο υπόμνημά του, θέτει θέμα νομιμότητας και δεοντολογίας για το σύνολο της διαδικασίας καθώς όπως αναφέρει ” η σύνθεση του Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξής μου ήταν διαφορετική σε σχέση με τις συνεντεύξεις των προηγούμενων συναδέλφων”.

Επίσης υποστηρίζει πως τα ερωτήματα που του απήυθυναν τα μέλη του Συμβουλίου ήταν “τελείως άσχετα με την μελέτη του”. Ο ίδιος θεωρεί πως τίθεται ζήτημα άνισης μεταχείρισης των υποψηφίων, αφού είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του απάντησε σε ερωτήματα που αφορούσαν μόνο την μελέτη περίπτωσης, για την οποία είχαν αρκετό χρόνο να προετοιμαστούν και να κρατήσουν σημειώσεις.

Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάθεση αγωγής καθώς το Συμβούλιο δεν έλαβε υπόψιν του τις όποιες ενστάσεις, ενώ για το ζήτημα παρέμβαση έκανε και η ίδια η Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου η οποία ζήτησε να γίνει έρευνα για πλαστούς τίτλους σπουδών και παρατυπίες στη διαδικασία των συνεντεύξεων, με δειγματοληπτικό έλεγχο από τον Εισαγγελέα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει