Καταγγελίες για την «καρατόμηση» των μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που προκάλεσε η χτεσινή αιφνίδια απόφαση υπουργού Οικονομικών να «καρατομήσει» τα έξι από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου- πλην προέδρου- της Ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 η Ζωή Γεωργαντά, ένα από τα μέλη του Δ.Σ, κατήγγειλε ότι όλες οι αποφάσεις υπαγορεύονται από τη Eurostat και έρχονται στην Αρχή μόνο για να σφραγιστούν και μάλιστα εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

«Ήθελαν να έχουμε το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ε.Ε και μας ανάγκασαν να συμπεριλάβουμε στοιχεία των ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να ξεπεράσουμε την Ιρλανδία που είχε τότε έλλειμμα 14% και το δικό μας έφτασε το 15,4%», ανέφερε η κυρία Γεωργαντά.

Επίσης, ανέφερε ότι εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει συνεδριάσει το συμβούλιο και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Αρχής, για μονομέρεια στις αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, , η κίνησή του ήταν επιβεβλημένη, καθώς υπήρχε πρόβλημα προσωπικών σχέσεων των μελών με τον πρόεδρο της Αρχής για αυτό και αποφασίστηκε να βρεθεί μία γρήγορη και καθαρή νομοθετική λύση.

Η πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου, ο κυβερνητικός βουλευτής Νάσος Αλευράς και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ζήτησαν να δοθούν εξηγήσεις γι΄ αυτή την εξέλιξη. Γι΄ αυτό ορίσθηκε ειδική συνεδρίαση για την ερχόμενη Τρίτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει