Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Καταστροφική μία αποχώρηση από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνίαΟ ηγέτης του αντιπολιτευτικού Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε την Κυριακή ότι μία αποχώρηση από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία θα ήταν «καταστροφική», ενώ ο ίδιος θα προτιμούσε την επίτευξη μιας συμφωνίας, από την διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Ο ίδιος είπε ότι θα καταθέσει σύντομα μία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, εάν η συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι για το Brexit, απορριφθεί από το κοινοβούλιο την Τρίτη, όπως αναμένεται ευρύτερα να συμβεί.


Σε ερώτηση που έγινε στην διάρκεια μιας συνέντευξης του, από την τηλεόραση του BBC και αναφορικά με την πιθανότητα διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, ο Κόρμπιν απάντησε: «Η δική μου άποψη είναι ότι θα προτιμούσα να έχω τώρα μία συμφωνία που θα ήταν προϊόν της διαπραγμάτευσης, αν μπορούσαμε να σταματήσουμε τον κίνδυνο μιας αποχώρησης χωρίς συμφωνία από την Ε.Ε., στις 29 Μαρτίου. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι καταστροφικό για την βιομηχανία, αλλά και καταστροφικό για το εμπόριο».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, 04:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει