Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Καταψηφίζει η Κύπρος το κούρεμα των καταθέσεων

Πληροφορίες για plan B- Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Μεγαλόνησο αλλά και στην Ευρωζώνη

Καταιγισμός εξελίξεως στη Λευκωσία, καθώς – λίγη ώρα πριν αρχίσει η διαδικασία της ψηφοφορίας για την απόφαση του Eurogroup – οι πληροφορίες, που έρχονται από την κυπριακή πρωτεύουσα είναι πως το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα “Ναι”.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε την παραίτησή του, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η παραίτηση αυτή τουλάχιστον τη στιγμή δεν έχει γίνει δεκτή.

Την ίδια ώρα, στο νησί οι τραπεζικές διεργασίες είναι ιδιαίτερα έντονες, με τη διοίκηση ενός εκ των τριών τραπεζικών ομίλων να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για να εξαγορασθεί.

Καλά πληροφορημένες πηγές από τη Λευκωσία υποστηρίζουν ότι το κόμμα του Νίκου Αναστασιάδη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναμένεται να δηλώσει “Παρών” στην ψηφοφορία, ενώ οι βουλευτές από τις υπόλοιπες παρατάξεις θα καταψηφίσουν τη βελτιωμένη εκδοχή του κουρέματος.

Τα δεδομένα αυτά, αν τελικά ισχύσουν, δεν είναι καθόλου τυχαία και είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τις πληροφορίες, που θέλουν να υπάρχει έντονη κινητικότητα στον τραπεζικό τομέα, με τη διοίκηση ενός εκ των τριών τραπεζικών ομίλων να φέρεται πολύ κοντά σε συμφωνία για πώληση της τράπεζας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είναι η κάτι περισσότερο από κρίσιμη για την εξέλιξη της κατάστασης.

Πηγή –Νewsbeast.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει