Κατώτατο μισθό αντί βουλευτικής αποζημίωσης προτείνει ο Μ. Γλέζος

Πρότεινε επίσης και την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων

Κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης και αντικατάστασή της από αντιμισθία ίση με τον κατώτατο μισθό ανειδίκευτου εργάτη προτείνει ο κ. Μανώλης Γλέζος καθώς επίσης και κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ειδικό ταμείο στο οποίο θα συμβάλουν τα κόμματα αναλογικά με την κοινοβουλευτική τους δύναμη και από εκεί να εκταμιεύονται οι αντιμισθίες των βουλευτών «ώστε αυτοί να παλεύουν για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός».

Επιπροσθέτως, μιλώντας στην Ολομέλεια για την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να εισαχθεί η πρόσφατη τροπολογία για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων όταν μέλη του εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις είπε ότι «η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής πρέπει να γίνει με πολιτικό τρόπο και όχι με κατασταλτικά μέτρα. Οι σταυρωτήδες των χριστιανικών ιδεωδών και οι σταυρωτές των αρχαιοελληνικών αξιών πρέπει να αντιμετωπιστούν πολιτικά».

Πάντως αίσθηση προκάλεσε η αναφορά σε συνομιλία που είχε με τον σοβιετικό ηγέτη Νικίτα Χρουστόφ πριν από 50 χρόνια για την αντιμετώπιση των εφημερίδων που εκφράζουν διαφορετική άποψη. Ειδικότερα, ο κ. Γλέζος είπε ότι όταν συνάντησε τον Χρουστόφ το 1964 του είπε ότι «υπάρχει στην Ελλάδα η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ και αν οι δικοί μου την θεωρούν φασιστική και όταν έλθουν στα πράγματα επιχειρήσουν να την κλείσουν τότε θα πρέπει να περάσουν πάνω από το πτώμα μου».

Πηγή:Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει