Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Καύσωνας» εγκληματικότητας στα ελληνικά νησιά

Στην παραλία «μετακόμισε» το έγκλημα, ακολουθώντας και φέτος πειθήνια τους Έλληνες και ξένους τουρίστες που έχουν γεμίσει τα ελληνικά νησιά. Η δολοφονία του 19χρονου Βρετανού τουρίστα, από μαχαιριά οδηγού ταξί στον Λαγανά Ζακύνθου, οι καλά οργανωμένες συμμορίες της νύκτας που λυμαίνονται κλαμπ δημοφιλών προορισμών και τα καθημερινά κρούσματα παραβατικότητας στις ακτές, φέρνουν στο φως την ανάγκη για ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού.

Ακριβείς πληροφορίες του «Τύπου της Κυριακής» αναφέρουν ότι φέτος, παρά την αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα, οι αποσπάσεις αστυνομικών στα νησιά, μειώθηκαν κατά 15-20% σε σχέση με πέρσι. Και αυτό παρότι το 2010 οι ένστολοι στους τουριστικούς προορισμούς ήταν 900 λιγότεροι συγκριτικά με το 2009.

Συγκεκριμένα:
Ζάκυνθος: 15 αστυνομικοί για 40.000 τουρίστες
Μύκονος: 22 αστυνομικοί για 90.000 τουρίστες
Πάρος:24 αστυνομικοί για 100.000 τουρίστες

Οι εκκλήσεις των δημάρχων γίνονται την ώρα που συμμορίες κακοποιών, συνδυάζοντας το… τερπνόν μετά του ωφελίμου, έχουν «μετακομίσει» στα νησιά αυξάνοντας την εγκληματικότητα.

«Κάθε καλοκαίρι συμμορίες ληστών αφήνουν τα αστικά κέντρα και μεταβαίνουν σε τουριστικούς προορισμούς, καθώς όπου υπάρχει υπερπληθυσμός ανθεί η παραβατικότητα». Όπως αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος της Ασφάλειας Αττικής, στόχος των συμμοριών είναι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια των παραθεριστών, τα ξενοδοχεία, τα κοσμηματοπωλεία, ενώ πεδίο δράσης αποτελούν και οι παραλίες, όπου εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, αφαιρούν πορτοφόλια, ρολόγια, πιστωτικές κάρτες, κινητά ακόμα και τα αυτοκίνητα των λουόμενων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει