Κείμενο αλληλεγγύης για τις διώξεις Ν. Τσόμσκι και Ζ. Λ. ΜελανσόνΚάλεσμα διεθνούς αλληλεγγύης στους διωκόμενους Έλληνες αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, μεταξύ των οποίων και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, γραμματέα του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας, απευθύνουν δεκάδες οργανώσεις και διεθνούς κύρους προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Αλέν Μπαντιού, ο Ταρίκ Αλί και πολλοί άλλοι, αναφέρει σε ανακοίνωσή η ΛΑΕ.

Όπως προσθέτει «το διεθνές αυτό κάλεσμα αποκτά μια εξαιρετική και ιδιαίτερη σημασία σε αυτήν τη συγκυρία όπου η κυβέρνηση, με την ουσιαστική σιωπή του ελληνικού κατεστημένου, κλιμακώνει τις διώξεις με νέες δικογραφίες κατά Λαφαζάνη και με άλλη δίωξη κατά του ηρωικού Αντώνη Μαυρομμάτη, της αγωνίστριας Αυγής Βουτσινά και του επικεφαλής των “Πειρατών” Θανάση Γούναρη, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε από χτύπημα των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να έχει δυσκολίες στο περπάτημα».

Τέλος η ΛΑΕ προσθέτει «σε μια στιγμή, επίσης, όπου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με τις κοκορομαχίες τους επιχειρούν να μεταθέσουν την ατζέντα από τα πραγματικά προβλήματα και διλήμματα στη χώρα, το διεθνές κάλεσμα κατά των διώξεων επαναφέρει στο επίκεντρο το ζήτημα της δημοκρατίας και των πραγματικών λαϊκών προβλημάτων, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία συναινετικά αρπάζουν, με όχημα τον αυταρχισμό, τα μνημονιακά κοράκια».

Στη γραπτή της ανακοίνωση η ΛΑΕ παραθέτει ολόκληρο το κείμενο και το σύνολο των προσωπικοτήτων που το υπογράφουν και στο οποίο «απευθύνουν κάλεσμα ενάντια στην καταστολή των κοινωνικών κινημάτων στην Ελλάδα».

Πηγή:ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, 12:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει