Κείμενο 54 γερουσιαστών καλεί τον Μπάιντεν να αναλάβει δράση κατά του Ερντογάν για τα ανθρώπινα δικαιώματαΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, 21:41

Mε μία κοινή επιστολή, 54 γερουσιαστές καλούν τον πρόεδρο Μπάιντεν να αναλάβει δράση κατά του Ερντογάν για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Ο δημοκρατικός Ron Wyden και ο ρεπουμπλικάνος Marco Rubio είναι οι επικεφαλής της πρωτοβουλίας, στην οποία συμμετέχουν τα σημαντικά ονόματα και των δυο κόμματων. Στο κείμενο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση Ερντογάν κάθε μέρα που περνά γίνεται πιο αυταρχική, κλείνει τα ΜΜΕ και διώχνει τους ανεξάρτητους δικαστές, ενώ στη θέση τους διορίζει κομματικούς υπάλληλους, αλλά και πως η Τουρκία είναι η χώρα με τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους .

Η αγορά των S-400 από τη Ρωσία και η επίθεση κατά των Κούρδων  της σύριας δεν γίνονται αποδεκτές, αναφέρει η επιστολή, και τονίζει πως η κυβέρνηση της Τουρκίας ασκεί πιέσεις σε διεθνείς οργανισμούς για να φιμώσει στο εξωτερικό αυτούς τους Τούρκους που την αντιπολιτεύονται, φέρνοντας ως παράδειγμα τον παίκτη του NBA Enes Kanter. Η επιστολή ζητεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ξεκινήσει δράση και να ζητήσει από τον Ερντογάν να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους.

Η επιστολή:

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, 21:41Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει